Donma ve Derin Dondurma Farkı

Donma ve derin dondurma arasındaki fark Nedir..?

· Derin dondurma, Donuk muhafaza, Soğuk muhafaza.

· Saklama amacıyla negatif bir iç sıcaklığa ulaşmak için 2 seçenek vardır: dondurma veya derin dondurma.

Bu iki teknik arasındaki fark nedir?

DONDURUCU

Dondurma, sıcaklıkta yavaş bir düşüş (24 saate kadar) içeren bir tekniktir .

· Ürünlerde bulunan su, büyük buz kristallerine dönüştürülür . Bu teknik, yiyeceklerini dondurucuda saklayan özel kişiler tarafından kullanılır.

Dezavantajlar : Kristallerin kenarları besin hücresi duvarını delebilir. Suyun bir kısmı ve en uçucu aromalar buharlaşabilir. Yapısal dokuların düzensizliği, gıda ürünlerinin dokusunu ve aromasını değiştiren enzimatik ve enzimatik olmayan reaksiyonlara yol açabilir. Ayrıca kuruma eğilimindedirler.

DERİN DONDURMA ŞOKLAMA ODASI

Derin dondurma, gıdanın çekirdek sıcaklığı -18 ° C'ye ulaşana kadar -30 ° C ila -50 ° C arasındaki sıcaklıklara yoğun bir şekilde maruz bırakılarak hızlı ve acımasızca (birkaç dakika ila bir saat arasında) soğutulmasını içeren endüstriyel bir tekniktir .

· Bu işlemle hücrelerde bulunan su ince bir şekilde kristalize edilir. Hücrelerin öldürülmesi ve mikroorganizmaların çoğalması sınırlıdır.

· Düşük sıcaklık nedeniyle hücreler uykuda kalır. Böylelikle işlenen ürünler tazeliğini, dokularını ve aromalarını temel besin ve vitaminlerini koruyarak korurlar.

Optimum verimliliği sağlamak için, derin dondurma ekipmanı donmuş gıdaya göre uyarlanmalıdır.

· Bu nedenle , derin dondurma ünitesinin ( derin dondurucu , tepsiler veya arabalar için şok soğutucu , derin dondurma tüneli ) donma kapasitesine uymak gerekir .

Keskinso soğutma, talep üzerine gıda endüstrisi profesyonelleri ve tıp gibi diğer sektörler için derin dondurma  SOĞUK ODA ekipmanları sunmaktadır.

· Derin dondurma döngüsü gerçekleştirildikten sonra ürünler, depolanmak üzere negatif soğuk odaya veya dondurucu depolama sistemine aktarılır .

Sıcaklığı kontrol etmeyi ve depolama ekipmanınızın bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin.. Soğuk oda servisi miz olan 0537 917 16 95 nolu hattımızdan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

· Bildiğimiz bir yanlış ise derin muhafa olan – 18 donuk odanın şok odası olarak bilinmesi.

· Donuk muhafaza odası bir şoklama odası değil şoklanmış ürünlerin korunduğu bir donuk odadır.

· Soğuk oda + pozitif odalar olup +5 derece sıcaklık aralığında çalışmaktadır.

· Donuk muhafaza oda–Negatif odalardır -25 derecelere kadar mufafaza eder.

· Şok oda –Negatif odalardır -50 derecelere kadar hızlı dondurma özelliğine sahip odalardır.

Daha geniş bilgi için www.keskinso.com adresimizi ziyaret edebilir veya soğuk hava depoları servisi miz çağırarak detaylı bilgi aktarabiliriz.

Amacımız soğuk oda sistemleri konusunda gerekli bilgiyi paylaşmak yardımcı olmaktır.

En Çok Okunan Haberler